25 Eylül 2013 Çarşamba

TBMM’DE YANGIN TATBİKATI


24. Dönem 4. Yasama Yılı hazırlıklarının yapıldığı TBMM’de Yangın Haftası etkinlikleri çerçevesinde yangın tatbikatı yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta TBMM personeline yangın söndürme tüpleri kullandırıldı.
ANKARA (İHA) - 24. Dönem 4. Yasama Yılı hazırlıklarının yapıldığı TBMM’deYangın Haftası etkinlikleri çerçevesinde yangın tatbikatı yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta TBMM personeline yangın söndürme tüpleri kullandırıldı.

Yeni yasama yılı hazırlıklarının yapıldığı TBMM’de personelin becerilerinin sınanması için düzenlenen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikatta, yanan bina içerisinde mahsur kalan personel itfaiye erleri tarafından itfaiye aracının merdiveni ile kurtarıldı. Bina içerisinde mahsur kalan bir personel ise itfaiye erleri tarafından açılan brandanın üzerine atladı. Yangında hafif yaralı olan vatandaşlar itfaiye erlerinin sırtında dışarıya çıkartılırken, yaralılara ilk müdahale olay yerindeki ambulanslarda yapıldı.

Tatbikatı TBMM personeli ile birlikte izleyen TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Amacımız arkadaşlarımızın bilgi ve becerisini tatbikatlar yoluyla sınamak ve arkadaşlarımızın eğitimler yoluyla performansını artırmaktır” dedi.

Tatbikatta itfaiye personeli tarafından kontrollü olarak yakılan ateş, TBMM personeline kullandırılan yangın tüpleri ile söndürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder