2 Ekim 2013 Çarşamba

Ankara'da kurbanlık fiyatları


Kurban Bayramı yaklaşıyor. Peki Ankara'daki kurbanlık fiyatları ne kadar? Ankarahaber.com Etlik'te Keçiören Belediyesi'nin oluşturduğu Kurban Pazarını gezdi.
Etlik'te kurulan Kurban Pazarı'nda fiyatlar şimdilik makul düzeyde seyrediyor. Küçükbaş hayvanların sayısı ise bir hayli az. Bir iki çadırın dışında neredeyse küçük baş yok gibi. Küçükbaşların aksine büyükbaş hayvan sayısı ise bir hayli fazla!
Kurban Bayramı yaklaştıkça Ankaralıları da tatlı bir telaş sardı. Hayvan pazarlarındaki satıcılar işlerin yokluğundan şikayet ederken, vatandaşın derdi ise şimdilik fiyatlarda.

Öncelikle Etlik'teki hayvan pazarında, büyükbaş hayvanlar için canlı ağırlık satış fiyatı 13 lira civarında. Bu rakam pazarlıkla 11 liraya kadar indirilebiliyor. Eğer alacağınız büyükbaşın canlı ağırlığı 800 kilodan yukarıysa fiyatlarda pazarlık imkanı biraz daha artıyor. Yine de genel pazarlıklar büyükbaş için 9-10 lira arasında değişiyor. 

KÜÇÜKBAŞ YOK GİBİ! 

Etlik'teki pazarda ise şimdilik küçük baş hayvan sayısı bir hayli az. Pazarda sadece iki çadırda satış var ancak bu hafta diğer çadırlarında dolacağı belirtiliyor. Küçükbaşta hemen hemen her keseye uygun hayvan var. Eğer kurbanda keçiyi tercih ederseniz fiyatlar 300-500 TL arasında. Koyunların satış fiyatı da 450-750 TL arasında değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder