26 Eylül 2013 Perşembe

Ankara'da 1000 kişiye iş imkanı


İş makinası sektöründe sayılı markalar arasında yer alan Hidromek, büyük bir yatırıma daha imza attı.Firma, Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nde bin dönümlük alanda kuracağı yeni fabrikasıyla 250 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirecek.

Bu yatırım ile üretim gücünü 3 kat dolaylarında artırmayı hedefleyen Hidromek, bin kişiyi de istihdam edecek. Hidromek Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozkurt, 2015'in ilk çeyreğinde yeni fabrikalarında üretime başlayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük iş makinası firması haline gelen Hidromek, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bin dönümlük alana yeni fabrikalarını kuruyor.

Hafriyat çalışmalarının başladığı alanda projeyle ilgili basın mensuplarını bilgi veren Mustafa Bozkurt, yatırımın büyüklüğüne dikkat çekerek, Hidromek olarak hedeflerini anlattı.

Aile şirketi olan Hidromek'in 1978 yılından bugüne nasıl kurumsallaştığını anlatan Bozkurt, iş makinaları üretiminde nasıl lider firma olduklarını dile getirdi.

Bugün itibariyle yaklaşık 70 ülkede faaliyet göstekdiklerini kaydeden Bozkurt, Türk firmaları içerisinde uluslararası arenada birinci sırada olduklarını, dünyada 46. sıraya kadar yükseldiklerini hedeflerinin ise ilk 5 olduğunu söyledi.

Başlangıç olarak 1 milyon metre karelik alanın 100 bin metre karesini faaliyete dahil edeceklerini belirten Bozkurt, proje için neden Ankara'yı seçtiklerine de cevap verdi.

Yan sanayi noktasında Ankara'da 100 firma ile çalışıtıklarını, bunun kendileri için önemli olduğunu ifade eden Bozkurt, yine Ankaralı olmanın da etkili olduğunu söyledi.

Bozkurt, şirket olarak eğitime de önem verdiklerini, Ankara'da bunun alt yapısını oluşturduklarını anlatan Bozkurt, mesleki okullarından çıkan elemanların direkt işe başladığını dile getirdi. 

''YENİ FABRİKA 2015'TE FAALİYETE BAŞLAYACAK'' 

Yatırımın detaylarını aktaran Bozkurt, yaklaşık 250 milyon TL değerinde bir yatırımın söz konusu olduğunu ve bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Farklı birimlerden oluşacak 3 ayrı yeni fabrikanın kurulacağını söyleyen Bozkurt, 2015'in ilk çeyreği itibariyle de fabrikaya gireceklerini belirtti. Hükümetin 2023 hedeflerine vurgu yapan Bozkurt, Hidromek olarak önlerine koyduklarını 2023 hedeflerine dikkat çekti.

Şuan itibariyle 12 bin iş makinasının bulunduğunu kaydeden Bozkurt, ülke hedefinin 30 bin olduğunu, bu hedefe ulaşmak için katkıda bulunacaklarını bildirdi.

Bozkurt, günde 21 adet makine ürettiklerini, bu fabrika sayesinde bu rakamı 50'ye çıkartabilecek kapasiyete ulaşacaklarına işaret etti. Ürünlerinin ne kadar yerli olduğuna da değinen Bozkurt, şuan itibariyle yüzde 30-35'lik bir ithal katkı olduğunu belirterek, bunu sıfırlamak için çalıştıklarını anlattı. 

Özellikle bu yatırımda devletin teşvik sisteminden ne kadar oranda yararlanıp yararlanmadıklarına ise Bozkurt, devletin teşviklerinden yararlandıklarını fakat asıl teşviği Ankara Sanayi Odası'ndan (ASO) aldıklarını dile getirdi. Bozkurt, Ankara'yı bırakmamaları için ASO'nun elinden geleni yaptığına dikkat çekti.

haber7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder