12 Eylül 2013 Perşembe

Ayakkabı Fırlatma Oyunları Çankaya'da


Ankara Çankaya Belediyesi’nin ilk kez geçen yıl düzenlediği, spor ve mizahı biraraya getiren “Ayakkabı Fırlatma Oyunları”nın ikincisi başlıyor.
Ankara Çankaya Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Ayakkabı Fırlatma Oyunları”nın elemeleri başlıyor. Mizahi bir rekabet içinde yarışılacak oyunlarla, vatandaşların sosyal ve kültürel etkileşimlerine katkı sağlamak, stres atmalarına olanak yaratmak amaçlanıyor. 
Ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleşecek oyunlarla, halkların dayanışma ilişkilerinin artırılması, belediyeler arası işbirliği olanaklarının yaratılması da diğer amaçlar arasında yer alıyor. 

YAŞ VE CİNSİYET SINIRLAMASI YOK 
Katılımcıların konaklama ve yemek ihtiyaçlarının Çankaya Belediyesi tarafından karşılanacağı etkinlik, takım oyunları ve serbest oyunlar olmak üzere iki kategoride gerçekleşecek. Yaş ve cinsiyet sınırlaması olmayan, dörder kişiden oluşan takımlar, iki gün boyunca hem eğlenecek hem de yarışacak. 

Yarışmacılar, ayakkabı, takunya, terlik, at nalı, halka ve tahta kürenin araç olarak kullanacağı oyunlarda, 10-15 yaş aralığında, 3-5 metre atış mesafesinde, 15-25 yaş aralığında, 5-7-12 metre atış mesafesinde, 25 yaş ve üstünde ise 5-9-12 metre atış mesafesinde gruplandırılacak. Elemelerden çıkacak gruplar, oyunların kategorilerine ve oyunlara göre değişen puan sistemi ölçü alınarak ve hakem gözetiminde belirlenecek. 

FİNAL AHLATLIBEL’DE 

Elemeler, 12 Eylül 2013 tarihinde, 11.00’de Ünal Temizyürek Parkı’nda (Öveçler), 14.00’de Teoman Öztürk Parkı’nda (Çukurambar), 16.00’da Ahmet Arif Parkı’nda (Dikmen), 13 Eylül 2013 tarihinde ise, 11.00’de İlhan Erdost Parkı’nda (100. Yıl İşçi Blokları), 14.00’de Muhlis Akarsu Parkı’nda (Seyranbağları), 16.00’da ise Kuğulupark’ta (Kavaklıdere) düzenlenecek. 

Çankaya Belediyesi’nin Türkiye’nin dört bir yanından davet ettiği pek çok belediyenin de bulunduğu oyunların finali ise, 28-29 Eylül 2013 tarihlerinde Ahlatlıbel’de gerçekleşecek. 

Oyunlara ilişkin ayrıntılı bilgi, 0312 458 89 00 numaralı telefondan alınabiliyor.



kaynak:ankarahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder