30 Eylül 2013 Pazartesi

Yenimahalle’de her hafta 3 park açılıyor


Yenimahalle Belediyesi, her hafta sonu 3 park birden hizmete açmaya devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi, ülkeye hizmet eden önemli isimler ve şehitlerin adını verdiği parklara yenilerini ekledi.

Yenimahalle’ye her hafta yeşil doping
 Belediye, hafta sonu Batıkent Kardelen Mahallesi’nde 3 yeni parkı,  muhteşem bir törenle hizmete açtı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı.
Sanatçılarımız Yenimahalle’de yaşıyor
Sendika lideri Kenan Gürbüz,9 yıl önce hayatını kaybeden ve  Havran’lı Şair olarak anılan Halil Soyuer ve Afyon’daki askeri mühimmat deposu patlamasında hayatını kaybeden  Şehit Onbaşı Faruk Ergenç’ in adı artık Batıkent’ de yaşatılıyor. Sanata, sanatçıya, insanlığa ve kardeşliğe önem verdiklerini ve bu değerlerin her zaman hatırlanması gerektiğini belirten Yaşar, “Çocukların iyi yetişmesinin bir yolu da parklardan geçiyor. Kardeşliği, sevgiyi, birlikte hareket etmeyi, beraberliği parklarda oynayarak geliştirip pekiştirebilirler. Bizim yaptığımız parklarda 7’den 70’e herkes yaralanabiliyor. Sanatçılarımızın, önderlerimizin ve şehitlerimizin isimlerini parklarımıza vererek onları yâd etmiş oluyoruz” diye konuştu.
Şehidin parkında gözler doldu
Afyonkarahisar’daki patlamada şehit düşen Onbaşı Faruk Ergenç’ in isminin verildiği parkta hüzün dolu anlar yaşandı. Oğullarının adını parka verip yaşattığı için Yaşar’a teşekkür eden aile açılış kurdelesini keserken gözyaşlarını tutamadı. Yaşar aileyi, “Birlik ve beraberlik içerisinde olursak tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Oğlunuz ölmedi, hep bizimle yaşacak” diye teselli etti.
 Yaşar’a içten teşekkür

Parkları tek tek gezen Yaşar, açılış kurdelelerini kestikten sonra vatandaşlarla sohbet etti. Yeşilliklerle dolu bir sürü alana sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, “Başkanım sadece bizleri değil, herkesi düşünerek hareket ediyor. Yaşar’a ve çalışanlarına özverili çalışmaları için çok teşekkür ederiz” dedi.







kaynak:ankarahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder