19 Eylül 2013 Perşembe

Büyükşehir'den Okullara destek


BAŞKAN GÖKÇEK, OKUL MÜDÜRLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’İN MEB İLE İMZALANAN PROTOKOLÜN ARDINDAN OKUL MÜDÜRLERİYLE YAPACAĞI TOPLANTILAR BAŞLADI
- İLK ETAPTA ETİMESGUT, ALTINDAĞ VE YENİMAHALLE BÖLGELERİNDEN GELEN OKUL MÜDÜRLERİYLE BİRARAYA GELEN BAŞKAN GÖKÇEK:
- “BU YIL HER İLÇEYE 3’ER MİLYON LİRA (TRİLYON) YARDIM YAPMAK İSTİYORUZ”
-“OKUL BAHÇELERİNDEKİ YEŞİL ALANLARIN SULANMASINDA KULLANILABİLECEK KUYU SUYUNUN ÜCRETSİZ OLMASI KONUSUNU BELEDİYE MECLİSİ GÜNDEMİNE GETİRECEĞİM”


Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eğitime “Yüzde 100 Destek Projesi” kapsamında okullarla işbirliği çalışmalarına devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile geçen hafta imzalanan işbirliği protokolünün hemen ardından ilçe ilçe okul müdürleriyle toplantılar yapmaya başlayan Başkan Gökçek, Büyükşehir’in eğitime verdiği hizmeti anlatıyor, okul müdürlerinin taleplerini yazılı olarak topluyor, sorulara yanıt veriyor.
Büyükşehir Belediyesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk günlerinde“Eğitime Yüzde 100 destek” veren çalışmalarına hız verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından hemen kolları sıvayan Büyükşehir, okulların ihtiyaçlarını tek tek belirlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe ilçe toplantılar düzenliyor. İlk olarak, Etimesgut, Altındağ ve Yenimahalle bölgesindeki okul müdürlerinin ağırlandığı toplantılara Başkan Melih Gökçek ev sahipliği yaparken, İl Milli Müdürü Kamil Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı.
Okul müdürleri, dağıtılan “talep formlarına” öncelik sırasına göre ihtiyaçlarını belirtiyor. Toplanan formlar, tek tek değerlendirilerek, okulların ihtiyaçları giderilecek.

- HER İLÇEYE 3’ER MİLYON YARDIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, toplantı başında yaptığı kısa konuşmada, yeni Belediye Kanunu’na özellikle okullara belediyelerin her nevi katkıda bulunması için pek çok maddeler konulduğunu belirterek, “Aslına bakarsanız benim kişisel kanaatim eğitimin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yerel yönetime geçmesi için bir kanun çıkartılması” dedi.
Yeni kanunun ardından yıllar itibari ile okulların pek çok ihtiyacını karşılamaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, sadece 2012 yılından bugüne eğitime 29 milyon (trilyon) 246 bin lira harcandığına dikkat çekti. Bu yıl da her ilçeye 3’er milyon lira (trilyon) yardım yapmak istediklerini kaydeden Başkan Gökçek, eksikleri bir an önce giderme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin okullara verdiği hizmeti özetleyen Başkan Gökçek, pek çok eğitim kurumunun bahçesine asfalt döktüklerini, çevre düzenlemesi yaptıklarını, basketbol potaları, voleybol alanları, kale direkleri yerleştirdiklerini, geleneksel çocuk oyun alanları çizdiklerini açıklayarak, çalışmaların hala devam ettiğini belirtti.
Çevre düzenlemesi isteyen okul müdürlerine bir öneride bulunan Başkan Gökçek, “Okullara ağaç dikiyoruz, su parası gidecek diye sulanmıyor, yeşil ağaçlar soluyor. Okullar iki sene sonra bir daha ağaç istiyor. Ağaç talep edecek olan okullar, lütfen ağaçlara da bakmayı göze alsınlar, yeşili korumayı taahhüt etsinler” diye konuştu.
Çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri, Çocuk Meclisi, Feza Gürsey Bilim Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, engelli okullarına yemek yardımı yapıldığını hatırlattı. Her yıl yüzlerce başarılı öğrencinin Akçay Tatil Kampı ile ödüllendirildiğini söyleyen Başkan Gökçek, bu yıl çocuk oyun setleri ile eğitim seti dağıtımı yapacaklarını da müjdeledi.
Daha sonra Talep Formlarının dağıtılıp, okul müdürleri tarafından doldurulmasını isteyen Başkan Gökçek, bazı müdürlerin sorularını da yanıtladı.

-SULAMAK İÇİN KULLANILAN SU ÜCRETSİZ OLACAK
Başkan Gökçek, okulların su ödemelerine ilişkin sıkıntıları dinledikten sonra, şöyle konuştu:
“Devlet, su giderleri için bütçelerinize özel ödenek veriyor. Ancak okul yönetimi genelde su paralarını başka yerlere harcıyor. ‘Nasıl olsa belediye suyumuzu kesmez’ diyor. Biz de bu nedenle bütün okullarda kartlı sayaç uygulamasına geçtik ve paramızı tahsil etmeye başladık. Biz bunu kaldıracak olursak, belediyeye ayrı bir yük geliyor. İnanın bizim yapacağımız yardımlar, ödeyeceğiniz su parasını kat kat geçer. Eğer bahçenizde su varsa, kuyu açmada yardımcı oluruz. ‘Bahçemden su çıkar’ diyorsanız, bazı bölgeler var ki sulak, biz size kuyu açarız. İçilmemek kaydıyla tuvaletlere bile koyabilirsiniz. Bahçe sulanması için yardımcı oluruz.”
Başkan Gökçek, okul bahçelerindeki yeşil alan sulamaları için artezyen sularının ücretsiz olması konusunu Belediye Meclisi gündemine de getireceğini de müjdeledi.

- “ÇOCUKLAR ÜST GEÇİT KULLANMIYOR”
Bazı okul müdürlerin üst geçit yapılması talepleri üzerine ise Başkan Gökçek, şu açıklamayı yaptı:
“Üst geçit işlerinde çok talep var. Birincisi karşılamakta zorlanıyoruz, ikincisi de yapıyoruz ne geçen oluyor ne giden. Bu sorunun en güzel çözümü bence nöbetçi öğrencilerin veya bir öğretmenin veya bir velinin giriş ve çıkış saatlerinde trafiği durdurmasını sağlamak. Biz bunun için gerekli işaret levhalarını okullarımıza dağıtırız. Belki uygun yerlere trafik ışığı koyabiliriz. Yalnız kasis de olmaz, trafiği yoğun yerlerde kazaya yol açıyor. Sürücü hız kesiciyi görünce ani fren yapıyor, arkadaki de gelip çarpıyor. O daha tehlikeli oluyor.”
Başkan Gökçek, okul müdürlerini Aile Yaşam merkezleri hakkında da detaylı olarak bilgilendirdi. Aile Yaşam Merkezlerine yediden yetmişe herkesin geldiğini ve kaliteli zaman geçirdiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Okulların talepleri olursa, araçlar gelir alır, okula bırakır. Öğretmenler de gelebilir. Öğrencilere refakat edebilir. Kendileri etüt dersler yapabilir. Her şeyden yararlanabilirler” diye konuştu.
Büyükşehir’in pek çok voleybol, futbol, basketbol topu bulunduğunu da bildirerek, okul müdürlerinin toplu törenlerde bunları dağıtabileceğini ifade eden Başkan Gökçek, okulların geniş şölenlerinde de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

- AYDOĞAN: ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise toplantıyı çok değerli bulduğunu ifade ederek, “Benim çabamdan çok Sayın Başkanımızın kendi iradesiyle bir araya geldik. Önemli bir işbirliği yapacağız.  Büyükşehir Belediyesi’nin bu şekilde şemsiye olması bizi çok gururlandırmıştır” diye konuştu.
Toplantıda söz alan pek çok okul müdürü, verilen desteklerden dolayı Başkan Gökçek’e teşekkürlerini iletti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder