24 Eylül 2013 Salı

Türk İş Başkanlar Kurulu Toplandı


Toplantının en önemli gündemini 26 27 Eylül'de Ankara'da toplanacak "Çalışma Meclisi" oluşturdu THY'de Hava İş Sendikası tarafından başlatılan grevin çözüme kavuşturulması yönünde çaba harcanması gerektiği vurgulandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanlar Kurulu, yaklaşık 1 yıllık sürenin ardından yeni Genel Başkan Ergün Atalay başkanlığında toplandı. Toplantının en önemli gündemini 26-27 Eylül'de Ankara'da toplanacak olan "Çalışma Meclisi" oluşturdu.

Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Sekreteri Pervul Kavlak, toplantının en önemli gündem maddesini 26-27 Eylül'de Ankara'da toplanacak olan "Çalışma Meclisi"nin oluşturduğunu belirtti.
Görüşmelerin ardından kıdem tazminatı ve özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi gibi daha önce Ulusal İstihdam Stratejisi'nde yer alan konularda Türk-İş'in tavrını sürdürmesinin kararlaştırıldığını ifade eden Kavlak, Konfederasyonun son 3 genel kurulunda kıdem tazminatıyla ilgili alınan kararların geçerli olmaya devam edeceğinde herkesin hem fikir olunduğunu söyledi.

Kavlak, toplantıda ayrıca, Türk Hava Yolları'nda (THY) Hava-İş Sendikasınca başlatılan grevin çözüme kavuşturulması yönünde çaba harcanması gerektiğinin de vurgulandığını dile getirerek, toplantıya katılan tüm sendika başkanlarının Türk-İş'in birliğinden ve yeni yönetimle birlikte çalışma hayatının sorunlarına çözüm üretilmesinden yana görüş bildirdiğini kaydetti







kaynak:ankarahaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder